Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Естебан Гутиерес отива във Формула Е

Естебан Гутиерес отива във Формула Е

39
0

Естебан Гутиерес ще се присъедини към Формула Е, след като е изчерпал възможностите да продължи кариерата си във Формула 1. Мексиканският пилот загуби мястото си в Хаас, където предпочетоха да привлекат Кевин Магнусен. След това води разговори със Заубер и Мейнър. Екипът от Бенбъри обаче изпадна в несъстоятелност, а споразумение с швейцарския тим явно не бе постигнато.

Присъединяването на 25-годишния пилот към шампионата за електрически автомобили бе обявено на пресконференция в Мексико Сити. Присъствието му в шампионата ще допринесе за популяризирането на е-надпреварата в мексиканската столица. На събитието присъства лично главният изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг.

„Ще карам в надпреварата в Мексико, както вероятно и в някои други състезания като подготовка за 2018 г. Това е вълнуващо развитие на кариерата ми. Гордея се, че ставам част от тенденцията за преминаване към електрически автомобили. Много се радвам да обявя бъдещите си планове. Винаги съм следил и гледал Формула Е заради отношенията ни с Алехандро. Проектите му ме интесеруват, а Формула Е е един от тях. Впечатлен съм как се разрасна категорията. Електрическите коли са бъдещето на мобилността в градовете. Формула Е е изключително интересен начин за представяне на иновации”, коментира Гутиерес.

Естебан ще е осмият бивш пилот от Формула 1, който ще се състезава във Формула Е. Той преговарял с редица отбори от първенството, като засега не е ясно към кой екип ще се присъедини.

„Познавам Естебан от много ранен етап на кариерата му. Той е прекрасен пилот. Гледал съм го в GP3, GP2 и – очевидно – Формула 1. Естебан е страхотно попълнение за шампионата и сме невероятно развълнувани да го посрещнем – в частност за надпреварата в Мексико, но според мен това може да е началото на една дълга и успешна кариера във Формула Е”, заяви Агаг.