Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун очаква Хамилтън да остане в Мерцедес

Екълстоун очаква Хамилтън да остане в Мерцедес

45
0

Бърни Екълстоун очаква Люис Хамилтън да остане в Мерцедес и скоро да подпише продължение на договора си с екипа от Бракли. 84-годишният англичанин, който управлява търговските права на Формула 1, е на мнение, че двукратният световен шампион е „щастлив там, където е”.

Самият Бърни обаче наля вода в мелницата на слуховете, появили се вследствие забавянето на новия контракт, като каза, че „би било страхотно да видим Люис във Ферари”. След това обаче заяви пред Скай Спортс, че не очаква сънародникът му да напусне настоящия си тим.

Хамилтън преговаряше сам за новия си договор с Мерцедес. В Малайзия той бе убеден, че почти е приключил всичко и каза, че контрактът е на 99,6% готов. Преди Китай обаче изрази раздразнение, признавайки, че е трябвало да прочете безброй пъти контракта, състоящ се от около 80 страници.

При това положение Мартин Брандъл попита Екълстоун в Бахрейн дали работи за това Хамилтън да отиде във Ферари. „Не”, бе категоричен Бърни. „Той е щастлив там, където е.”

По време на уикенда в Бахрейн спортният директор на Мерцедес Тото Волф обясни, че всичко вече зависело само от адвокатите и те уточняват подробности около контракта.

„Договорите не винаги са прости и трябва да си внимателен, когато се стигне до детайлите. Много от основните условия са уточнени и не мисля, че трябва да се чувстваме под напрежение, защото сме в началото на сезона, а настоящият договор изтича в края на годината. Виждали сме случаи, при които тим няма пилоти през ноември, а ние обсъждаме подновяване през април. Така че се чувстваме добре. Аз съм внимателен оптимист”, допълни Волф.