Начало Moto News Едуардс става тестов пилот на Michelin

Едуардс става тестов пилот на Michelin

57
0

Американската мотоциклетна легенда Колин Едуардс, кото обвяви прекратяването на своята кариера, ще стане тестов пилот на Michelin.

Преди известно време стана ясно, че официалният доставчик на гуми за MotoGP – Bridgestone се оттегля от шампионата. Дагонва бе обявен конкурс за нов доставчик, а сред кандидатите е и Michelin. Bridgestone искаха да се оттеглят в края на тази година, но след преговори се съгласиха да останат до края на 2015 г. Това ще даде възможност на Michelin да разработи нови гуми и да произведе нужните количества за MotoGP.

Отношенията между Michelin и Едуардс са отдавна, тъй като американецът им помага от доста време да тестват гуми. Сега обаче услугите на Едуардс стават още по наложителни и затова работата на Колин с френската компания става все по-усилена. Затова от Michelin са принудили Едуардс да прекрати по-рано участието си в шампионата – в средата на сезона, а не в края.  От Michelin се разбраха не само с пилота, но и с неговия отбор NGM Forward Racing, та да пуснат американеца по-рано.