Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ейдриан Нюи ще участва в проекта на Бен Ейнсли за America’s Cup

Ейдриан Нюи ще участва в проекта на Бен Ейнсли за America’s Cup

48
0
Ейдриан Нюи

Ейдриан Нюи ще получи шанс да участва в проекта на Бен Ейнсли за America’s Cup, след като Ред Бул Технолъджи сключи споразумение за техническо сътрудничество с ветроходеца.

Ред Бул Адвансд Технолъджи (RBAT) е един от новите проекти, върху които ще се труди Нюи, след като се оттегли от ежедневната работа във Формула 1. Той ще продължи да наблюдава и да сътрудничи на Гран при проекта, но ще се занимава и с други неща.

Нюи неведнъж е признавал, че яхтите притежават особено очарование за него. Той изрази в началото на сезон 2014 г. разочарование от постоянното налаганите ограничения в правилата за Формула 1. Нюи е единият от едва двамата конструктори в Гран при (другият е Рос Браун), печелил титли с три различни отбора – Уилямс, Макларън и Ред Бул.

RBAT ще работи заедно с екипа на четирикратния олимпийски шампион Бен Ейнсли Рейсинг (БАР) преди 35-ото издание на America’s Cup през 2017 г.

– Екипът на БАР се вълнува невероятно много от партньорството с RBAT – се казва в изявлението на отбора, на чийто уебсайт се посочва, че целта му е „да върне купата у дома във Великобритания.

Нюи все пак ще присъства на няколко надпревари от Формула 1 догодина:

– Все още ще съм част от отбора, но нямам търпение за бъдещето, какво и да носи то. Ще присъствам на около половин дузина стартове. Искам да съм в час, за да съм добър в ролята си на ментор и съветник. А това изисква присъствие на надпревари. Със сигурност ще присъствам в Мелбърн, а след това – на ключовите състезания от гледна точка на инженерното предизвикателство.