Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун определи Прост като най-добрия в историята на Ф1

Екълстоун определи Прост като най-добрия в историята на Ф1

65
0

Бърни Екълстоун определи Ален Прост като най-добрия пилот в историята на Формула 1. Според него Професора е превъзхождал Аертон Сена, Михаел Шумахер и дори легендата Хуан-Мануел Фанджо. Бърни напрактика е създател на съвременния вид на спорта, а го познава от 50-те години на миналия век.

„Трудно е да се каже кой е най-добрият, призна Бърни през испанския вестник Марка. – Но ако трябва да избера само един пилот, който да е №1 за вечни времена, най-вероятно ще се спра на Прост. Той беше по-добър от Шумахер или Сена.

Михаел винаги е получавал сериозна помощ от отбора, за който кара или от съотборниците си, а до голяма степен това важеше и за Сена. Прост никога не се е радвал на такива привилегии. Той винаги се е борил съм със съперниците си, дори когато е ставало въпрос за негови съотборници.”

Бърни допълни, че неговият любим пилот си остава Йохен Ринд. „Двамата с Йохен бяхме много близки, както като колеги, така и като приятели, обясни Екълстоун за пилота, спечелил посмъртно световната титла през 1970 г.- Той определено е моят любим пилот, но не е най-добрият в историята на Формула 1. Прост си остава№1.”