Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун с желание за второ състезание в САЩ

Екълстоун с желание за второ състезание в САЩ

67
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун се надява на второ състезание в САЩ, което да увеличи популярността на Формула 1 в страната на неограничените възможности. След като проектът за състезание в Ню Йорк зацикли, сега англичанинът се е насочил към Калифорния.

„Мисля, че трябва да поемем към Калифорния“, заяви днес в потопения от дъжд Остин Екълстоун. От известно време се говори за завръщане в Лонг Бийч. Крайбрежното градче, намиращо се южно от Лос Анджелис вече е било сцена на битките във Формула 1 за осем години между 1976 г. и 1983 г.

Завръщането на градското трасе не се изключва от плановете на Екълстоун, който обаче първо трябва да получи одобрението на местните власти. Друга възможност е Ривърсайд, където през 1960 г. се провежда Гран при на САЩ. Тогавашното трасе вече не съществува, но има планове за нова писта, отговаряща на последните стандарти.

В британските медии се спекулира от известно време, че легендарната писта Лагуна Сека също може да приеме състезание от Формула 1. Срещу подобна възможност обаче говорят множество факти. Първо Екълстоун иска състезанието да е в Южна Калифорния, а освен това то се използва за състезания от MotoGP, Superbike, ChampCar и American-Le-Mans-Series (ALMS).