Начало Автомобили Европейска предпремиера на луксозен SUV от „Литекс Моторс“ на Автосалон София 2015

Европейска предпремиера на луксозен SUV от „Литекс Моторс“ на Автосалон София 2015

57
0

Само 3 години след откриването на завода си край Ловеч, българският автомобилен производител Литекс Моторс е готов да предложи нещо ново на българския потребител и да зарадва всички посетители на Автомобилен Салон София 2015. Тази година предпремиерно за Европаще бъде представен луксозният SUV бранд HAVAL.

Марката е собственост на Great Wall Motors Company и е създадена като отговор на наложилата се през последните няколко години тенденция към растящо търсене на SUV автомобили в световен мащаб, както и с ясно изразената цел да удовлетвори желанието и стремежа на потребителите към все повече комфорт, все повече екстри и модерни технологии в автомобила. HAVALобединява всичко това. Съсредоточен изключително в производството на SUV и с амбицията да се превърне в най-голямата SUV марка в световен мащаб, брандът вече предлага пълна гамаот малки, средни и големи, примиум клас SUV-та. Това са 8 модела с различни двигатели, задвижване и скоростни кутии. Общото при всички е изключителното внимание, отделено на най-малките детайли по интериора и екстериора, изборът на висококачествени материали и множество модерни технологии. Такива са например полезните за водача интелигентни системи и асистенти за мониторинг на мъртвата зона, радар за контрол на скоростта, системи за наблюдение на умора на водача, системи за автоматично паркиране и много други.

Моделите HAVAL ще започнат да се произвеждат в завода на „Литекс Моторс“ край Ловеч от средата на следващата година,когато се очаква да бъдат пуснати и в продажба. В дизайна на SUV-тата определено личат стил, класа и подчертан лукс в интериора, безспорно повлияни от главния дизайнер на марката – белгиецът Пиер Льоклер, бивш дизайнер на BMW.

Информацията относно кои модели ще бъдат представени на щанда на „Литекс Моторс“, и кои модели щесе произвеждат от българската компания за момента се пази в пълна корпоративна тайна. Детайли по проекта се очаква да бъдат обявени на официалното откриване на щанда на компанията на 16 октомври в Интер Експо Център от 18:30 часа.