Начало Други Екипът на Target Competition разчита на Opel Astra TCR за шампионата TCR

Екипът на Target Competition разчита на Opel Astra TCR за шампионата TCR

50
0

Екипът Target Competition разчита на новия Opel Astra TCR в шампионата TCR (Touring Car Racing Series, серии за туристически автомобили). Италианският отбор, който спечели както титлата при пилотите, така и тази при отборите в шампионата TCR International Series през 2015 година с швейцарския състезател Стефано Комини, ще използва седем автомобила Astra TCR през този сезон. Три автомобила са готови за глобалните TCR International Series, а четири от новите клиентски състезателни автомобили на Opel са резервирани за ADAC TCR Germany.

Базата на Target Competition се намира в Адриан, край Боцен в Южен Тирол и се ръководи от братята Андреас и Маркус Гумерер. Мениджър на екипа е техният баща Валтер Гумерер, а технически директор е Алберт Дюринг, добре известен на феновете на моторните спортове като главен технически ръководител на отбора Abt Sportsline в DTM (Deutsche Tourenwagen Masters – немския шампионат за туристически автомобили).

“Много сме горди да се състезаваме с цветовете на Opel в TCR,” отбелязва Андреас Гумерер. Брат му Маркус допълва: “Убедени сме в потенциала на Astra TCR и се доверяваме на широкия експертен опит на Opel в състезанията за туристически автомобили. За нас безрезервното доверие е основа за добро сътрудничество и то е налице още от самото начало.”

Директорът на Opel Motorsport Йорг Шрот е убеден в силата и възможностите на новия екип на Opel: “Изключително сме доволни от факта, че шампионите за 2015 година решиха да се състезават с нашата Astra TCR през този сезон. Можем само да извлечем ползи от техния опит в TCR. В лицето на Target Competition открихме силен клиент и партньор за дебют в TCR.”

Шампионатът TCR International Series започва на 2/3 април в Сахир, където туристическите автомобили имат два състезателни етапа в рамките на Гран при на Бахрейн на Формула 1. Началото на сезона на ADAC TCR Germany е на 16/17 април в Ошерслебен.

Календар TCR International 2016

2-3 април

Сахир (Бахрейн, Формула 1)

24 април

Ещорил (Португалия)

7 май

Спа (Белгия)

21 май

Монца (Италия)

5 юни

Залцбург (Австрия)

19 юни

Ошерслебен (Германия)

3 юли

Сочи (Русия)

28 август

Бурирам (Тайланд)

17-18 септември

Сингапур (Формула 1)

1-2 октомври

Сепанг (Малайзия, Формула 1)

20 ноември

Макау (Китай)

TCR Germany 2016

16-17 април

Ошерслебен

30 април – 1 май

Заксенринг

18-19 юни

Ошерслебен

23-24 юли

Ред Бул Ринг

6-7 август

Нюрбургринг

20-21 август

Зандвоорт

1-2 октомври

Хокенхайм