e-tron GT – Audi демонстрира динамиката, ефективността и елегантността на електрическата мобилност

1058
0

Електрическата мобилност придобива все повече динамика и очарование и Audi успява да ги въплъти в моделите си. Последното доказателство е Audi e-tron GT. Четиривратото купе интерпретира класическата гран туризмо идея. Отличава се с високоемоционален дизайн и революционни технологии. Два мощни електрически мотора и задвижване на четирите колела осигуряват изключително пътно поведение. Батерията (85 kWh) осигурява до 488 км пропътувана дистанция. e-tron GT е демонстрацията на Audi колко вълнуваща може да е електрическата мобилност. Предварителните продажби на e-tron GT и RS e-tron GT започнаха този месец.

„e-tron GT е нашата интерпретация за Гран Туризмо на бъдещето“, заяви CEO-то на Audi Маркус Дюсман. „Това е електромобилност в най-вълнуващата й форма, защото не само моделът е създаден с мисъл за всичко наоколо. Цялото производство в Бьолингер Хьофе вече е с неутрален енергиен баланс по отношение на вредните емисии. Това изпраща важен сигнал – за завода, работниците ни и бъдещата жизненост на Audi.“

Екстериорът на e-tron GT е динамично произведение на изкуството

Всички повърхности и линии са изградени като едно хармонично цяло. В комбинация със специалните детайли възприятие е за изваяна от вятъра скулптура. Коефициентът на челно съпротивление е едва 0.24.

Интериорът кореспондира с този на класическо гран туризмо. Шофьорът и пътникът до него са в спортни, ниски позиции. Местата са разделени от широка централна конзола. Задните седалки предоставят достатъчно пространство и за възрастни. Елегантността на интериора подчертава характера на автомобила.

Едно гран туризмо има отлично поведение на пътя и Audi e-tron GT не е изключение

В зависимост от модела мощността е 350 или 440 kW (съответно 476 или 598 к.с.). Окачването допринася за едновременно динамично и комфортно пътуване благодарение на технологии като Audi drive select.

Като всичко останало в този автомобил и функциите за свързаност и забавление са произведение на изкуството. От Audi дори са композирали уникален звук за e-tron GT – мощен и прогресивен.

Дължината на автомобила е 4,99 метра, ширината – 1,96 м, а височината – 1,41 м. Багажникът е с обем от 405 литра. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4,1 сек, а при RS версията е още по-малко – 3,3 сек. Максималната скорост е 245 км/ч за e-tron GT и 250 км/ч за варианта RS.