Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Цените на билетите могат да се намалят, ако отборите приемат по-малко...

Екълстоун: Цените на билетите могат да се намалят, ако отборите приемат по-малко пари от приходите

72
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун твърди, че най-лесният начин за намаляване цените на билетите за състезанията от Формула 1 е Гран при отборите да приемат по-малко пари от търговските приходи на спорта.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф обясни наскоро, че въпросът е бил повдигнат на последната среща на Стратегическата група към F1, която се състоя на Монца.

– А той каза ли ви как може да стане това (намаляването цените на билетите – б.р.)? – попита Екълстоун в отговор коментара на австриеца. – Би трябвало да му кажете първо да иска по-малко за надпреварите и след това ние ще можем да свалим таксите. Това е проблемът. Ние събираме пари за отборите – те получават 70% от приходите, идващи от промоутъра.

Освен това Бърни, който през октомври ще навърши 84 години, смята, че публиката по пистите не намалява единствено заради високите цени на билети. Според него хората нямат достатъчно време, а и широката гама възможности за забавление означават, че нищо вече не е толкова популярно, колкото е било преди:

– Има толкова много спортове и недостатъчно време. Всички (дисциплини) са загубили по нещо. Същото е и с промоутърите.

Волф обясни, че в дискусиите е обсъдено влиянието на високите цени на билетите въру традиционни надпревари като тези на Спа, Монца, Хокенхайм.

– Надпревари като тези трябва да са в календара. А и говорим за глобален спорт. Необходимо е да излезем, да завоюваме нови територии и страни. Но смятам, че е доста ясно какво е нужно да се направи, за да се напълнят отново трибуните на писти като Хокенхайм и Монца.