Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Сделката с Хайнекен ще ме събуди за социалните мрежи

Екълстоун: Сделката с Хайнекен ще ме събуди за социалните мрежи

36
0

Управляващият търговските права във Формула 1 Бърни Екълстоун смята, че идването на Хайнекен като спонсор в спорта ще му помогне да разбере значението на социалните мрежи. Босът е известен с това, че е доста скептично настроен относно влиянието и ползите от това Ф1 да присъства повече в платформи като Facebook и Twitter.

Сега обаче чрез Хайнекен, компания, която е много добре запозната от предимствата на дигиталните мрежи, Екълстоун смята, че ще промени отношението съм към това по какви начини Гран при трябва да достига до феновете си по цял свят.

Запитан от motorsport.com дали е щастлив, че Хайнекен може да направи повече за спорта чрез социалните медии, Екълстоун заяви: „Абсолютно. Като цяло вече започнах да съм по-заинтересован от тях и преди Хайнекен, но те (компанията) ще ме събуди малко в това отношение.”

Стойността на сделката е 250 милиона долара и е валидна до 2023 г. с опция за нейното прекратяване през 2020 г. Въпреки солидната сума обаче Екълстоун твърди, че парите не са били основната мотивация зад решението за подписване на контракта.

„Това е добре за спорта, каза още британският милиардер. – Искаме да привличаме големи брандове. Това няма нищо общо с парите. Не бяха те целта. Бихме били щастливи да имаме Хайнекен при нас дори да не ни плащат. Те са отговорни хора.”