Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един ден с Райконен

Един ден с Райконен

47
0

Снимки: Хох Цвай West Mclaren Mercedes

Гран при уикендът е само върхът на айсберга в работата на един пилот. Много повече километри състезателите правят в рамките на тестовете. Ежедневието им е само изпитания сега, през зимата, преди началото на сезона, а целта е да се направи новата кола максимално пригодна за състезанията, възможно най-бърза и сигурна.

Обичам тестовете, но не съм особено нетърпелив, не ставам толкова рано сутрин, както е по време на състезанията, но все пак не се успивам – разказва Кими Райконен. – Веднъж стъпя ли на пистата, започвам да се чувствам прекрасно и бързам да седна в колата. Спокойно е, мога напълно да се концентрирам върху всяко действие.

Всеки тест ден започва по един и същи начин – среща с инженерите на кафе и лека закуска, предимно за тях, Кими по-често хапва в хотела.

Определяме целите си за деня и оглеждаме предварителната програма по време и обиколки, решаваме как да протече всичко – продължава разказа си пилотът на Макларън за този специален репортаж, предоставен от пресекипа на тима.

– Тестовете са напълно различни от карането в надпреварите. При тях винаги даваш всичко от себе си и всеки път, когато напуснеш питлейна се стремиш да постигнеш най-бързата възможна обиколка, докато в състезанията често пазиш позиция или техниката. В стартовете …

коментари