Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един или два стопа за смяна на гуми в Остин

Един или два стопа за смяна на гуми в Остин

55
0
гуми,Пирели

Един или да стопа за смяна на гуми предвиждат от Пирели за състезанието за Гран при на САЩ в Остин идния уикенд. На разположение на отборите ще са типовете софт, суперсфт и ултрасофт. Те са същите от миналия сезон, но с една стъпка по-меки като смеси.

През 2017 г. повечето пилоти изкараха състезанието с едно спиране в бокса за гуми, но някои направиха по 2, сред които вторият Фетел и четвъртият Макс Верстапен. Затова се очаква и тази година стратегиите да бъдат различни.

За пилотите извън топ 10 на квалификацията задачата да завършат надпреварата с 1 питстоп изглежда по-лесна, тъй като те ще могат да стартират с по-твърдия тип суперсофт и да преминат към софт преди средата на дистанцията.

За тези, които достигнат до 3-ата част на квалификацията, да изкарат с 1 стоп ще бъде по-трудно, тъй като най-вероятно ще трябва да стартират с ултрасофт, а след това да преминат към софт. Ако износването е по-голямо, то те ще трябва да бъде направен втори бокс за ултрамеки или супермеки гуми.

А деградацията в състезанието може да бъде доста сериозна с оглед на прогнозата за времето. Тя е за дъжд за петък и събота, който да не позволи натрупването на гума по трасето за неделя, когато се очаква да не вали и пистата да бъде суха.

И за двата дни се предвижда да вали постоянно, като на моменти валежите ще бъдат силни. А това може да попречи сериозно на отборите им в подготовката. През 2015 г. заради лошото време в Остин не се състоя втората свободна тренировка и третата част на квалификацията.