Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един от най-добрите ми петъци, радва се Уебър

Един от най-добрите ми петъци, радва се Уебър

36
0
Марк Уебър

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър остана много доволен и с приповдигнато настроение след отличното си начало на уикенда за Гран при на Испания.

Австралиецът беше най-бърз в двете петъчни свободни тренировки, като преди обяд изпревари със секунда своя съотборник Себастиан Фетел, а следобед излезе с 0.039 сек. пред Люис Хамилтън с Макларън.

– Направихме един от най-добрите ни петъци. Болидът вървеше много добре и събрахме доста информация. За първи път сме в Барселона при такива температури – по време на зимните тестове беше много по-студено и е хубаво, че и двата автомобила бяха наред, коментира миналогодишният победител на пистата Каталуния.

Уебър отбелязва постепенен напредък за четирите старта от началото на сезона. От Австралия до Турция той прогресира от пето до второ място и изглежда сега се е прицелил в първата си победа от Хунгароринг през август. Пилотът на Ред Бул призна, че силното темпо в петък му дава малко повече самочувствие за останалата част от състезателния уикенд.

– Наслаждавах се на управлението на болида в тези прекрасни условия. Очаквам в челото отново да бъдем заедно с Ферари и Макларън – така е вече две години и не мисля, че точно през този уикенд нещата ще се променят, обясни австралиецът, който заема трето място във временното класиране.

Неговият съотборник Себастиан Фетел записа второ и трето време в двете петъчни сесии. Световният шампион сподели очакванията си за по-близка битка на Каталуния, известна с най-предсказуемите състезания в календара на Формула 1.

– Изглеждаме по-близо, отколкото досега, точно това и очаквам. Имаме някои промени по болида и направихме стъпка напред, но това са направили и останалите. Винаги се надяваш техните подобрения да не представят според очакванията им, но само това не помага. Очаквам изключително близка борба. Нека изчакаме до събота, когато всички ще са с малко количество гориво и ще натискат колкото могат, заяви Фетел.