Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Една трета от феновете по трибуните в Унгария ще са поляци

Една трета от феновете по трибуните в Унгария ще са поляци

870
0
фенове публика Кубица
снимка: Спас Генев

Една трета от феновете по трибуните в състезанието за Гран при на Унгария на Хунгароринг ще са поляци. Това съобщиха организаторите преди началото на състезателния уикенд.

Причината е завърналият се в спорта след 8 години отсъствие Роберт Кубица, който е поляк и винаги се е радвал на голямо популярност в страната си, а и не само в нея.

Очакванията са между 35 000 и 40 000 от зрителите на трасето в неделя да са поляци.

Миналия уикенд в Германия Кубица спечели първата си точка за сезона. Той бе класиран 10-и след наказание на двамата пилоти на Алфа Ромео – Райконен и Джовинаци. Кубица прие тази точка със смесени чувства.

„Добре е да имам тази 1 точка, но начинът, по който тя бе спечелена, не беше очакван, обясни Роберт. – Беше лудо състезание с много грешки. Ние успяхме да останем на пистата. Но темпото ни беше под въпрос. Затова трябва да продължаваме да работим и да натискаме.“

Според Кубица пистата Хунгароринг няма много да пасва на колата на Уилямс, тъй като най-силната й страна е задвижващата система на Уилямс. А в Унгария мощността определено не е от решаващо значение за скоростта на колата в една обиколка.