Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ейдриан Нюи влезе в моторспорт Залата на славата

Ейдриан Нюи влезе в моторспорт Залата на славата

117
0
Ейдриан Нюи

Ейдриан Нюи влезе в Залата на славата на автомобилния спорт в Лондон. Гениалният конструктор е поредното голямо име, което намира място там. Освен него в експозицията са Михаел Шумахер, Аертон Сена, Сър Джеки Стюарт, Сър Стърлинг Мос и т.н. Нюи изрази удовлетворение, че се намира в такава компания.

Това е нещо много специално за мен – коментира най-титулуваният конструктор на съвременната Формула 1. – Един поглед към хората, влезли в тази зала, е като да преглеждаш справочник кой кой е в автомобилния спорт. Това са герои и да съм част от тази група е наистина изключително.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер също отбеляза случая подобаващо. Англичанинът бе категоричен, че включването на Нюи е повече от заслужено.

Ейдриан е невероятен човек. Той, разбира се, има страхотен екип, работещ с него, но постиженията му в спорта са почти несравними – допълни Хорнер.

В Залата на славата заедно с Нюи влезе и Джон Съртис – единственият пилот, печелил световните титли и на две, и на четири колела. През 2011 г. пък бяха включени Сър Джак Брабам, Сър Франк Уилямс, Джоди Шектър и Дарио Франкити.