Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Адриан Фернандес е новият мениджър на Серхио Перес

Адриан Фернандес е новият мениджър на Серхио Перес

109
0
Серхио Перес

В петъчния ден стана известно, че Серхио Перес през следващата година ще кара за екипа на Макларън. Бавно започнаха да стават ясни и причините за този изненадващ трансфер. Мексиканският автомобилен състезател Адриан Фернандес обяви, че той е новият мениджър на Перес и в същото време посредник на спонсора Карлос Слим.

“С обявяването на преминаването на Серхио Перес в Макларън, както и с това че аз ще съм неговия нов мениджър, за мен в моя живот започва една нова глава”, обясни Фернандес в своя уебсайт.

47-годишният мексиканец се занимава с моторни спортове от 1981 г. Той кара в серии за туристически автомобили, както и малките серии с едноместни болиди. Между 1993 и 2005 г. той се състезава в САЩ, където взима участие в Индикар и CART-сериите. В последствие пък кара в шампионатите за издръжливост, като четири пъти е взимал участие и в 24-те часа на Льо Ман. Има и десет старта в Nationwide сериите на NASCAR.

Сега обаче мексиканецът е натоварен със задачата да бъде мениджър на своя сънародник Серхио Перес.

“Последните няколко седмици бяха напрегнати, но аз съм горд със Серхио, неговата кариера и страната ни, която е родила такъв талант. Разбира се много се радваме и на преминаването му в Макларън”, обясни Фернандес. Съвместната му работа с Телмекс и Карлос Слим е започнала доста отдавна. “Искам да благодаря на Карлос и Серхио, че ми позволиха да стана част от техния екип. Без подкрепата на Телмекс и Слим нещата нямаше да се получат.”

Това до голяма степен отговаря и на въпроса, дали Телмекс скоро няма да стане генерален спонсор на Макларън. Фернандес обяснява, че преговорите са му донесли голямо удоволствие.

“Свалям шапка на Мартин Уитмарш и всички, които работят в отбора и помогнаха този договор да се усъществи. Професионализмът на всички в отбора ме впечатли особено. В същото време искаме да благодарим на Петер Заубер и неговия тим, за това че дадоха възможност на Серхио да покаже своите качества във Формула 1.

Познавам Серхио от неговото детство, неговият баща работи за мен дълги години. Нарича ме “чичо” въпреки че нямаме роднинска връзка, което пък свидетелства за топлата ни връзка.

Надявам се да съм добър мениджър за Серхио, за да му позволи това да се концентрира изцяло върху състезанията, докато аз се грижа за всичко останало около него. Мисля, че сме добра комбинация и смятам, че имаме потенциал да стигнем до титлите.”