Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун бойкотира представянето на последната си биография

Екълстоун бойкотира представянето на последната си биография

56
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун бойкотира представянето на последната си биография, озаглавена No Angel: The Secret Life of Bernie Ecclestone. Отделни части от повествованието вече се популяризират, като обявеното от автора желание на Фернандо Алонсо да се саботира колата на съотборника му през 2007 г. в Макларън Люис Хамилтън. Причината за отказа на управляващия търговските права на Формула 1 да посети събитието (след дадено първоначално съгласие) била нарушение от страна на автора Том Бауер на споразумение да не пише за семейството на Бърни. Екълстоун освен това, твърди британската преса, писал на всички останали поканени 70 гости, призовавайки ги да бойкотират събирането.

Представянето обаче се състоя, а части от творението на журналиста Бауър явно тепърва ще стават публично достояние и ще се коментират. В книгата 80-годишният понастоящем Бърни е представен като властен и нетърпящ възражения, в което всички отдавна са убедени. Разказва се още за неприязънта му към сегашния президент на ФИА Жан Тод и за това как Екълстоун използвал присъствието на Флавио Бриаторе по време на миналогодишната Гран при на Италия за демонстрация колко власт притежава. (Бившият шеф на Рено F1 бе изхвърлен от спорта от Световния съвет на ФИА заради уреждане на Гран при на Сингапур през 2008 г., но по-късно спечели дело, отменящо присъдата.) Интересни части от повествованието са разказите за това как е спечелил личното си състояние (като множеството транзакции и прехвърляния на собственост понякога са объркващи за читателите) и за отношенията между Екълстоун и вече бившата му съпруга Славица.

Бърни по принцип протестира срещу публикуването на негови биографии и такива има много малко. Такива съществуват, но са много малко. Сред най-известните са двете на разследващия журналист Тери Лъвел (Bernie s Game и Bernie Ecclestone: King of Sport). Той също си навлича гнева на Екълстоун заради опити да навлезе в подробности за личния му живот. Одобрено лично от Бърни е творението на Сюзан Уоткинс Bernie: The Biography of Bernie Ecclestone. Тя е съпруга на дългогодишния главен лекар в падока професор Сид Уоткинс, но публикуването и на нейната книга не мина без перипетии.