Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун готов да се оттегли, ако Мърдок купи F1

Екълстоун готов да се оттегли, ако Мърдок купи F1

71
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун е готов да се оттегли от Формула 1, ако Рупърт Мърдок поеме контрола в спорта, твърди публикация в британския Съндей Таймс. Новината се появява почти седмица след съобщението за това, че медийният магнат се опитва да създаде консорциум, за да купи търговските права на Гран при.

Достатъчно съм стар, за да се пенсионирам, не ми е необходимо да си търся друга работа. Трябва да съм сигурен, че хората, притежаващи F1, са такива, с които аз бих работил, както и че те биха искали да работя с мен – казва Екълстоун в интервю за вестника, който е собственост на Мърдок.

Преди по-малко от седмица съобщената от Sky News новина за разговорите на медийния магнат с най-богатия човек на земята Карлос Слим за обща оферта за Формула 1 бяха отхвърлени от Бърни като пълни глупости. Това бе единственият коментар – всички останали споменати организации отказаха каквито и да са изявления.

Спортът не е за продан. Освен това не бихме продали нищо на медийна компания, защото това би затруднило възможностите за преговори с други телевизии за излъчване на спорта – бе казаното от Екълстоун.

Позицията на 80-годишния англичанин явно е претърпяла промяна за по-малко от 7 дни. Той е в уникалната ситуация да продължава да контролира Гран при, въпреки че реалният собственик е CVC Кепитъл Партнърс. Инвестиционната компания плати почти $1,7 млрд. през 2005 г. и след скорошния скандал с ареста на немския банкер Герхард Грибковски се заговори, че търси начин да продаде акциите си.