Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Хамилтън не би оцелял до Льоклер във Ферари

Екълстоун: Хамилтън не би оцелял до Льоклер във Ферари

2811
0
Люис Хамилтън
снимка: Монстър

Бърни Екълстоун смята, че Люис Хамилтън не би оцелял, ако бе съотборник на Шарл Льоклер във Ферари. Мнението на бившия шеф на Формула 1 е формирано въз основа на наблюденията му върху отношенията между пилотите на Скудерията и екипа през 2019 г. Миналият сезон бе първи за родения в Монако младеж като състезател на легендарния италиански тим. Той стана съекипник на четирикратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел. Скоро в тима прехвърчаха искри и до края на годината на няколко пъти имаше проблеми. Стигна се дори до сблъсък между Фетел и Льоклер. В края на сезона Шарл бе четвърти в генералното класиране с 264 т. Себастиан остана пети с 240.

Бърни Екълстоун, Себастиан Фетел
снимка: Ред Бул

„Себастиан бе номер едно в отбора. Изведнъж се появи хлапето отникъде, за което никой не беше чувал, направи добро представяне и хората във Ферари се влюбиха в него”, заяви Екълстоун

„Това вероятно е било… Със Себастиан сме много близки, но не говорим за такива неща. Той никога не би го споменал, но сигурно се е почувствал изтикан назад. Може би заради начина, по който се отнесоха с него в тима. Фетел, Хамилтън, [Макс] Верстапен – всички те са толкова добри, колкото даваната им подкрепа. Люис получава най-голямо съдействие. В неговото подкрепление не липсва абсолютно нищо. Той е свикнал малко или много да управлява ситуацията. И според мен ако отиде във Ферари, и техният номер 2, когото считат за нещо като полу-номер 1, продължи да кара на ниво, то Хамилтън няма да оцелее там”, допълни Бърни в интервю за Аутокар.

Англичанинът даде доста интервюта през последните седмици, споделяйки с охота възгледите си за това какво би трябвало да стори Формула 1 в условията на криза.

Бълни бе категоричен, че не възнамерява да купува обратно спорта

За сметка на това наскоро потвърди, че ще става баща за четвърти път – на 89-годишна възраст. Британските таблоиди се постараха да потърсят реакцията на тази новина на двете дъщери от втория му брак – с бившия модел Славица. Тамара Екълстоун разказа пред Дейли Мейл, че шестгодишната й дъщеря София без да иска предсказала появата на нов член на семейството.

„Новината може да е изненада за всички останали, но ние знаехме от самото начало и сме наистина щастливи за тях. Фифи (галеното име на София – б.р.) разпитваше Фабиана дали иска бебе точно преди да ни кажат. И когато го направиха, тя реагира с: „Казах ви, че ще има бебе!””

София е единственото дете на 35-годишната Тамара, чиято по-малка сестра Петра (на 31) вече има 4. 3 от тях са от първия й брак с бизнесмена Джеймс Стънт – дъщеря Лавиния и близнаците Джеймс и Андрю. Петра се разведе със Стънт през 2017 г., като съдебното дело бе придружено със сериозни скандали. Понастоящем има нов годеник на име Сам Палмър и буквално преди седмици роди дъщеря от него. Сватбата им е планирана за 2021 г.

Бърни Екълстоун има една дъщеря и от първия си брак – Дебора, която е на 65 години. С Фабиана чакат момче.