Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун хвърли съмнение върху провеждането на втората Гран при в САЩ

Екълстоун хвърли съмнение върху провеждането на втората Гран при в САЩ

34
0
Бърни Екълстоун, Кристиан Хорне
Бърни Екълстоун и Кристиан Хорнер; снимка: Любомир Асенов

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун хвърли съмнение върху провеждането на състезание от световния шампионат в Ню Джърси (САЩ) през 2013 г. Събитието е планирано да е улична надпревара до река Хъдсън и се очакваше да бъде включено в календара за следващия юни. Бърни обаче заяви пред BBC спорт, че не е сигурно дали трасето ще е готово навреме.

Кръгът в Ню Йорк може би ще се състои през 2013-а. Въпросът е кога точно – 2013 или 2014-а – заяви той.

Това състезание би трябвало да е второ в Съединените щати, където F1 ще се завърне този сезон на пистата до Остин. Докато ситуацията с трасето в Тексас обаче бе несигурна в продължение на месеци, то това са първите съмнения относно това в Ню Джърси.

Нещата в Остин междувременно съвсем не са изгладени и безоблачни, ако се съди по последните новини от там. Шефовете на пистата настояват, че надпреварата ще се състои според първоначалния план, но съвсем не е сигурно дали всичко ще се бъде построено навреме за старта. Твърди се, че има забавяния при вдигането на някои от сградите, както и продължаващи проблеми с мениджмънта на трасето и на цялото събитие.

Екълстоун пък допълни също така, че съществува реална възможност Гран при на Франция да се завърне във Формула 1 и да се редува през година с белгийската надпревара. Очаква се тази договорка да се осъществи скоро и да започне да се изпълнява от 2013 г.

Не искаме повече стартове. Двете страни са достатъчно близо една до друга. И в двете се говори френски. От Спа се съгласиха – каза Бърни.

Френското състезание трябва се провежда на Пол Рикар, която е негова собственост. Освен това Екълстоун е промоутър на Гран при на Белгия.