Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун иска три състезания в САЩ

Екълстоун иска три състезания в САЩ

23
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун има желание в Съединените щати да се провеждат цели три старта от Формула 1, заяви самият той на пистата Съркюит ъф ди Америкас в Остин, където този уикенд ще се състои 19-и, предпоследен кръг от тазгодишния шампионат.

F1 се върна в САЩ след няколкогодишно отсъствие и засега се смята, че там ще има старт и в бъдеще. По принцип договорът на организаторите от Остин с Екълстоун е за 10 години. За 2013 г. се планираше старт в Ню Джърси, но той бе отложен за 2014 г.

Проектът в Ню Джърси трябва да проработи. Може да се направи и още един – в южна Калифорния например. Искаме три състезания тук – заяви Екълстоун пред Скай Спортс.

Отлагането на Ню Джърси отвори дупка в календара за догодина, който се състоеше от 20 надпревари (като тазгодишния). Това се смята от отборите за максималния брой поносими стартове – всяко състезание отгоре ще претовари и без това сложната програма на F1. През последните няколко години предсезонните тестове се провеждат през февруари, сезонът стартира през март и продължава чак до края на ноември с едномесечна почивка през август.

В същото време се говори, че Нюрбургринг може би няма да е в състояние да приеме Гран при на Германия през 2013 г. заради сериозни финансови проблеми. По принцип надпреварата се провежда на ротационен принцип там и на Хокенхайм.

Грижи с приходите имат и други стартове в Европа. Екълстоун винаги твърди, че има достатъчно кандидати да домакинстват кръгове от Формула 1 и затова той не се притеснява от свиване на календара.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter