Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Надявах се Ферари да вземе титлата, но няма да стане

Екълстоун: Надявах се Ферари да вземе титлата, но няма да стане

2814
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: Венелин Николов

Ферари и Шарл Льоклер няма да вземат титла във Формула 1 този сезон, заяви Бърни Екълстоун. 91-годишният британски милиардер, който управляваше спорта в продължение на повече от четири десетилетия, разказа пред швейцарския вестник Блик, че и той се надявал Скудерията да успее тази година.

„Грешките се промъкнаха отново. Издръжливостта, която виждаме, често напомня на тази от миналото и самите пилоти не винаги се чувстват уверени на пистата. Всичко това означава, че Макс [Верстапен] лесно печели с този Ред Бул и вече има шест победи.“

„Като много други хора и аз се надявах Ферари да успее отново (да вземе титлата) след повече от 14 години пауза. За съжаление трябва да кажа, че всеки, който продължава да залага на Ферари или на [Шарл] Льоклер, няма да получи нищо“, заяви Екълстоун

Според бивш пилот на Скудерията – Жан Алези – е важно Ферари да запази позитивизма и увереността в собствените си сили

„Прав е Льоклер да демонстрира оптимизъм. Толкова натоварен шампионат изкарва всичко на лимита – скоростни кутии, двигатели, хидравлични системи. Появяват се технически проблеми, но такива има във всеки отбор. Още дори не сме преполовили шампионата. Има още много време, ще има още много възможности за наваксване, първата от тях ще е следващият старт – пистата Силвърстоун, която възнаграждава шампионите“, сподели Алези.

Самият Льоклер каза, че не е загубил мотивацията си.

„Не се тревожа. Крайно мотивиран съм най-после да изкарам един чист уикенд и да покажа, че сме в битката, че сме силни. Очевидно е, че и в Ред Бул има известни проблеми. Така че издръжливостта определено ще е сериозен фактор. Но ние ще се борим, независимо от случая. Ако уикендът е лош, целта ще е да вземем точки, както направихме и в Канада“, обясни пилотът на Ферари.