Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун няма намерение да спасява закъсалия финансово отбор на Заубер

Екълстоун няма намерение да спасява закъсалия финансово отбор на Заубер

43
0
завод,Заубер

Бърни Екълстоун заяви, че няма да спасява закъсалия финансово отбор на Заубер.

Швейцарският отбор има сериозни затруднения, довели дотам, че Нико Хюлкенберг не използва опцията за автоматично продължаване на контракта си. Твърди се, че немският пилот не е получил заплатата си, както и че на някои от доставчиците и подизпълнителите на тима също не е било плащано от известно време.

Управляващият търговските права на Формула 1 се е включвал с финансова помощ в миналото, за да помогне на изпаднали в затруднение отбори. Този път 82-годишният англичанин няма такова намерение, въпреки че според него Заубер заслужават да им се протегне ръка.

Имаме споразумения, задължаващи ни да се отнасяме към всички екипи еднакво. Заубер са чудесен отбол и съм сигурен, че има повече от един потенциален купувач. Не си представям F1 без Заубер. В идеалния случай те ще намерят нови спонсори в дългосрочен план, но дори компании с краткосрочни планове ще са добре дошли. Тимът заслужава да му се помогне. Не знам точно каква е финансовата им ситуация, но съм наясно, че не е особено добра – коментира Екълстоун пред Спортинг Лайф.

По непотвърдени данни интерес към Заубер проявяват руският милиардер и собственик на футболен клуб Челси Роман Абрамович, както и руски банкер, за когото се смята, че е сред приближените на Владимир Путин.

Шефката на Заубер Мониша Калтенборн отказа да коментира въпроса с финансовите затруднения на отбора.