Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун отново отрече да е давал подкуп

Екълстоун отново отрече да е давал подкуп

76
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун отново отрече да е давал подкуп на бившия банкер Герхард Грибковски – този път по време на изслушванията през първия ден от процеса срещу него в Германия.

Управляващият търговските права на Формула 1 е обвинен в това, че е дал на Грибковски $44 млн., за да бъде насочена продажбата акциите на спорта към желаната от него компания (CVC Кепитъл Партнърс).

В началото на делото адвокатите на Екълстоун направиха кратко изявление. В него се казваше, че клиентът им ще се бори да изчисти името си:

Предполагаемото даване на подкуп никога не се е случвало. Твърденията на прокуратурата се основават на изявления на доктор Грибковски, които са погрешни, подвеждащи и не водят до обосновани заключения.

В началото на деня обстановката бе разведрена в известна степен при уточнение семейния статут на Екълстоун. Малко след началото на процедурата в 9:30 сутринта съдия Петер Нол зададе на Бърни въпроса какво е семейното му положение и получи изненадващия отговор:

Разведен.

Разведен ли? Мислех, че сте женен – заяви съдията.

Харесва ми да си спомням първо развода – допълни Екълстоун.

Понастоящем той е женен за Фабиана Флоси, която му е трета съпруга.

Това бяха по-лесните въпроси – оцени хумора на Бърни съдия Нол.

След това процедурата продължи с изслушване на страните по делото. Обвинението е на цели 256 страници, като в него са формулирани изводите, направени вследствие на двегодишно разследване.

Изслушванията ще се провеждат само по два дни в седмицата, за да се даде възможност на Екълстоун да продължи да върши работата си.