Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Пилотите в миналото имаха характер, на днешните не им позволяват това

Екълстоун: Пилотите в миналото имаха характер, на днешните не им позволяват това

32
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун смята, че на пилотите във Формула 1 трябва да се даде повече свобода, заяви той в интервю за formula1.com. Наскоро англичанинът обясни, че според него днешните състезатели нямали достатъчно характер, а на вече трикратния световен шампион Себастиан Фетел му липсва харизма.

В поредното си изказване управляващият търговските права на F1 е на мнение, че всъщност трябва да се премахнат определени ограничения. Освен това според него историята с нецензурните думи, казани от Фетел и Кими Райконен (Лотус) на подиума в Абу Даби, бе прекалено раздухана.

Днес Себастиан е моделът. Но времената са различни и това не се отнася само за пилотите. Цялата ситуация е различна. Сега има далеч повече правила, отколкото преди години. Нали се сещате за момента, когато Себастиан изруга на подиума? Веднага си навлече неприятности. Ако това бе Джеймс Хънт или Греъм Хил, нямаше изобщо да им направи впечатление — а и на никого другиго нямаше да му пука. Вижте днешната телевизионна култура — нецензурните думи са част от нормалните разговори. Не смятам, че спонтанният израз на Себастиан бе нещо особено за голяма част от хората, забелязаха го малцина. Пълна глупост! Така че ако питате каква е реалната разлика между днешните пилоти и тези от миналото, то тя е, че преди състезателите имаха характер. На съвременните момчета не им позволяват да имат характер – обясни Екълстоун.

Що се отнася до харизмата на Фетел, то Екълстоун е убеден, че 25-годишният пилот ще напредне в това отношение:

Сега е суперуверен, защото голяма част от това е самочувствието, а не егото, както някои биха си помислили. Казвам — само го гледайте догодина.