Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун потвърждава, че сезон 2013 ще е само с 19 старта

Екълстоун потвърждава, че сезон 2013 ще е само с 19 старта

22
0
Бърни Екълстоун

Дълго време се спореше за броя на стартовете през 2013 г. Първоначално бяха обявени 20 дати, но след невъзможността Ню Джърси да подготви трасе в определените срокове една от тях остана свободна. Заговори се за желаещи да заемат тази дата, но след като до момента не бе постигнато споразумение, Бърни Екълстоун обясни днес в Дубай, че е невъзможно „в този късен етап” да бъде организирано още едно състезание.

Преди това се спекулираше, че Гран при на Турция може да бъде върнато в календара поне за тази година. След като от турското правителство обявиха, че едва ли ще успеят да организират надпреварата, се заговори за интерес от страна на португалската писта Портимао. Но този интерес, както обясни самият Екълстоун, е дошъл прекалено късно.

„Аз съм разочарован, че това не се случи по-рано. За толкова кратък срок не можем да включим надпревара.”

82-годишният англичанин е заявил също така, че е сигурен на 100%, че състезанието в Бахрейн ще се проведе без всякакви проблеми.

„Надявам се, че през тази година ще е по-спокойно и не смятам, че ще имаме същите проблеми, както през миналата година. От две години насам има известно напрежение в Бахрейн, където състезанието през 2011 г. бе отменено.

„Ние подкрепяме състезания, който са важни за Формула 1, независимо от това къде се провеждат. Броят на надпреварите е ограничен на максимум 20 и имаме две състезания в този регион. Така че ще е трудно да мислим за трето”, заяви по повод интереса на Катар и Дубай към организирането на състезание от Формула 1.