Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун раздразнен и натъжен от исканията на БайернLB

Екълстоун раздразнен и натъжен от исканията на БайернLB

29
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун заяви, че е раздразнен и натъжен от опитите на БайернLB да вземат от него 400 млн. долара. Банката търси компенсация за загуби, понесени при продажбата на търговските права на Формула 1 през 2006 г. Тогавашният й шеф на отдел рискови инвестиции Герхард Грибковски получи $44 млн. за работата точно по тази финансова операция. Той бе осъден за корупция, измама и укриване на данъци на 8 и половина години затвор по-рано през 2012 г. Екълстоун призна, че му е превел парите, но не като подкуп.

Ролята на Екълстоун в продажбата и по отношение трансфера на сумата бяха обсъждани по време на процеса срещу Грибковски. Обвинения срещу англичанина обаче не бяха повдигнати. Той не се появи по време на уикенда за Гран при на Германия, което предизвика слухове, че се опасява от властите. Сега обаче не прокуратурата, а банката предявява претенции спрямо Екълстоун.

[БайернLB] са питали адвокатите ни в Германия дали могат да си получат обратно $400 млн. Не отговорих – няма никакъв смисъл, нали? Те ще ни съдят. Ако спечелят, получават пари. Ако загубят, ще им струва пари – заяви Екълстоун. – Натъжен съм от глупостите, през които ми се налага да мина заради това. Продадох акциите от името на банката, тъй като тя не можеше да се справи. Шест души от техните преглеждаха нещата. Спасих ги от неприятности, а сега аз имам грижи. Животът е такъв понякога.

Бърни, който в неделя ще празнува 82-и рожден ден, бе категоричен също така, че не се страхува да отиде в съда. Това изявление дойде вследствие на предположенията, че се опасява едно дело да не разклати позициите му в F1.

В огромна част от тези случаи хората се споразумяват, тъй като не желаят неприятности. Дитер (Хан, бивш член на борда на директорите на БайернLB) ме даде под съд преди две години и още чакам това дело да стигне до съдия. Ако банката предприеме действия в Англия, може да се стигне до различен изход, но няма за какво да се притеснявам. Нищо няма да ме спре да управлявам F1 – заяви още той.