Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун се надява немските власти да не го разследват

Екълстоун се надява немските власти да не го разследват

19
0
Бърни Екълстоун

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че немските власти биха могли да предприемат действия срещу него след произнасяне присъдата на Герхард Грибковски. Англичанинът обаче повтори за пореден път, че не е сторил нищо грешно в отношенията си с бившия банкер, който бе осъден на осем и половина години затвор.

Процесът срещу Грибковски бе след установени финансови трансфери към негови компании за 45 млн. евро. Парите са преведени от Екълстоун точно по времето на продажбата на основния пакет акции от F1 на инвестиционния холдинг CVC Кепитъл Партнърс. Бърни призна, че е направил трансферите след заплахи от страна на Грибковски да му създаде проблеми с английските данъчни власти.

До момента срещу Екълстоун няма повдигнати обвинения, въпреки че миналата седмица Грибковски заяви пред съда, че е получил подкуп. Англичанинът смята, че няма причина за по-нататъшни разследвания.

Те са основали решението си на онова, което той им е казал. Аз заявих истината. Мисля, че г-н Грибковски е споделил със съда онова, което е сметнал, че е нужно да им каже. Не смятам, че е нужно да се дълбае повече, но пък никога не се знае, нали? – коментира Екълстоун пред Ройтерс.

Английските данъчни власти са се свързали с него след историята с Грибковски и Бърни бе категоричен, че е щял да остане изненадан, ако никой не му се бе обадил.