Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун търси купувач за Уилямс

Екълстоун търси купувач за Уилямс

1167
0
Клер Уилямс, Франк Уилямс
снимка Уилямс

Бърни Екълстоун търси купувач за Уилямс, заяви самият той. Тимът от Гроув наскоро обяви, че на практика се продава.

„Би било голяма загуба Уилямс да не е част от спорта. Търся хора, които биха могли да участват в тима. Все пак притежанието на отбор е много скъпо хоби. Надявам се това да не е краят за екипа”, заяви Екълстоун

„Вероятно наблюдаваме края на една ера. Надявам се обаче някой да поеме управлението на тима, защото ще е ужасно да изгубим такъв отбор. Просто е немислимо. Франк Уилямс се труди изключително много, за да изведе тима си на върха. Затова е толкова тъжно да се наблюдава как името постепенно изчезва. Говорим за исторически отбор.”

89-годишният англичанин не пропусна да коментира и потвърждаването на 8 надпревари от ревизирания календар на Формула 1 за 2020 г.

Той неколкократно през последните месеци споменаваше, че ако зависи от него, би отменил целия сезон.

„Не е толкова сложно да се проведат осем надпревари. Епидемията е по целия свят, но не е приключила. Може да им се удаде да проведат 12 кръга. Не знам дали е добре или зле сезонът да започне, след като вирусът може да се върне”, каза англичанинът.

Бившият пилот на Уилямс в F1 Ралф Шумахер пък каза, че ръководната структура на отбора трябвало да се промени още преди години.

„Изглежда като че ли нито Франк Уилямс, нито дъщеря му (Клер) успяха да изведат тима в модерната епоха. Има много объркани неща в управленския стил там. Още преди години трябваше да бъде даден път на млади хора. Системата на Франк Уилямс винаги е била да оказва огромен натиск отгоре. Отборът би бил чудесна възможност, но само ако той и Клер се оттеглят изцяло. Ако имах добри партньори и достатъчно пари, сам щях да участвам”, обясни Шумахер.