Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Волф трябва да добие повече власт и влияние в Уилямс

Екълстоун: Волф трябва да добие повече власт и влияние в Уилямс

26
0
Бърни Екълстоун,екълстоун

Екипът на Уилямс, който доминираше през 90-те години на миналия век и който бе в състояние с парньорите си от BMW да спечели поне една победа през 2004 г. потъна през 2011 г. до деветото място в класирането при конструкторите. Отборът загуби привлекателната си сила, както за спонсори, така и за пилоти и се превърна в един незначителен тим.

Със сигурност за това вина има начина на управление и успелият да превърне Формула 1 в продукт за милиарди, Бърни Екълстоун не крие мнението си за това.

„Явно е, че фирмата не се ръководи по правилния начин“, отчита Бърни. „Промяната трябва да дойде отгоре, не отдолу. Но вероятно хората там мислят по друг начин след оттеглянето на Патрик Хед. Хора като Тото Волф трябва да имат повече власт и влияние там.“

Защото шефът на отбора, сър Франк Уилямс, страда все повече от напредващата си възраст (69 г.) и физическото си състояние, докато Хед (65 г.) се оттегли доброволно след като спечели доста пари от борсата. Инвеститорът Волф от своя страна със своите едва 40 години е смятан за бъдещето на отбора. Австрийският бизнесмен със своят дял от акции се явява вторият по големина акционер в отбора на Уилямс.