Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун затвори временно хотела си в Гщаад

Екълстоун затвори временно хотела си в Гщаад

951
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун; снимка: Майкъл Потс

Бърни Екълстоун затвори временно хотела си в швейцарския курортен град Гщаад. Един от служителите му се заразил с COVID-19 и англичанинът е приложил изискванията на местните власти. Хотелът му е на по-малко от километър от ски лифтовете и обикновено през зимата постоянно е пълен с туристи.

„Един от хората ни се зарази с коронавируса. Придържаме се към въведените правила, защото COVID-19 е десет пъти по-лош от обикновения грип – това вече го разбрах. Сега поддържам повсеместното използване на маски“, заяви Екълстоун, който на 28 октомври ще навърши 90 години.

На 1 юли Бърни и съпругата му Фабиана станаха родители на момченце, което кръстиха Ейс. Те се прибраха в Швейцария за раждането, след като изкараха няколко месеца в семейната плантация за кафе в Бразилия. Първоначално възнамеряваха бебето да се роди в Сао Пауло, но влошената обстановка по отношение разпространението на коронавируса накара Екълстоун да изведе жена си от там.

Междувременно в региона на Рим, Италия е бил арестуван заподозрян за обир в дома на Тамара Екълстоун. През декември 2019 г. голямата дъщеря на Бърни от брака му с хърватския модел Славица Радич заминава със семейството си на почивка в Лапландия. В тяхно отсъствие неизвестни крадци – разследващите смятат, че става дума за банда от шест души – задигат от дома бижута и други ценни предмети на стойност около 50 милиона паунда.

Провеждащите разследването британски власти са издали заповед за арест на заподозрения още през юли. Италиански карабинери са я изпълнили в селището Санта-Маринела в околностите на Рим в края на миналата седмица. По-рано през тази година има извършени още четири ареста по същия случай.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.