Начало BG спорт Екатерина Стратиева с първи старт в Кипър и №100 в кариерата

Екатерина Стратиева с първи старт в Кипър и №100 в кариерата

324
0
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

След успешния финал на рали Барум в Чехия в края на август, Екатерина Стратиева и Георги Аврамов имат нова цел – старт в рали Кипър, което е 7-и кръг от Европейския рали шампионат.

Състезанието ще се проведе на 27-29 септември, което ще бъде базирано в столицата Никозия. Общата дължина на скоростните етапи ще е 200.07 км, като 87% от тях на макадам, а 13% на асфалт. Този старт ще бъде под номер 100 за Екатерина, а също и държава №21, в която тя ще участва.

Автомобилът за това рали ще бъде отново Пежо 208 R2, като този път той ще бъде нает и обслужван от най-големия отбор в Европейския рали шампионат –Saintéloc Junior Team от Франция. Той ръководи Peugeot Rally Academy. Част от отбора тази година е действащият шампион на Европа – Алексей Луканюк с навигатор Алексей Арнаутов.

Пежо 208 R2
Автомобилът Пежо 208 R2

“Чувствам се развълнувана, защото от 2012 г. се опитвам да взема участие в Кипър, а сега почти всички е готово!, каза Стратиева. – Въпреки, че от 2015 г. не съм карала на макадам, смятам че опитът, който натрупах на Барум, ще ми бъде много полезен. Затова очаквам бързо да се адаптирам към този тип настилка. Планираме участие на официалния тест във вторник преди ралито, за да мога да направя допълнителни километри. И така ще бъда доста по-подготвена за истинската надпревара, стартираща в петък.

„Виновниците” за осъществяването на това наше участие са ПЕТРОЛ, които от 2014 г. стоят плътно зад мен. Мисля, че това е само началото на нещо ново. Не мога да скрия моята огромна благодарност за подкрепата, която ми гласуват! Разбира се благодаря и на останалите партньори в лицето на Verso Travel, AstraOptic, и Боро Теракол, които помагат през цялата година на отбора ми. Както и на добавки Хелиос, които ми подадоха ръка за този старт.“