Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипът на Верстапен не планира смяна на двигател на Монца

Екипът на Верстапен не планира смяна на двигател на Монца

1611
0
Макс Верстапен; Снимка: Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен; Снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен твърди, че Ред Бул не планират да сменят задвижващата му система и да изтърпят наказание на Монца този уикенд. Вторият двигател на Верстапен излезе от употреба по-рано от предвиденото поради повреда след катастрофата в Гран При на Великобритания.

Много е вероятно нидерландецът да използва четвърти двигател през сезона, което би довело до наказание. Въпреки това Хонда се надяват, че части от задвиждващата система могат да бъдат спасени. Верстапен сподели, че ако отборът направи смяна, тя няма да е през този уикенд.

„Все още не сме решили. Със сигурност не е планирано да го сменим тук [на Монца]“ – каза той.

Спринтовата квалификация, която ще се проведе за втори път през уикенда не променя по никакъв начин правилата за смяна на двигател и тяхното прилагане. Ако пилотът го смени този уикенд, ще бъде наказан с 10 места на стартовата позиция в неделя, а не на спринта в събота, където победителят печели едва три точки.

Въпреки че Ред Бул са по-конкурентни през настоящия сезон, Верстапен не е убеден, че това ще е достатъчно за да се преборят с Мерцедс през уикенда.

„Но както и да е, този уикенд ще бъде много различно със спринтовата квалификация. Затова се надявам, че сме си свършили работата преди дад дойдем тук и да бъдем много конкурентни. Трудно е да кажа на какво ниво сме. Със сигурност не очаквам да бъде като на Зандвоорт.“