Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Бриаторе е добре дошъл да се завърне

Еклестън: Бриаторе е добре дошъл да се завърне

31
0

Флавио Бриаторе е добре дошъл да се завърне във Формула 1, след като спечели обжалването на решението на ФИА, каза Бърни Еклестън.

Шефът на Формула 1, който е близък приятел и бизнес партньор на италианеца, коментира, че е имало някои „нередности“ при налагането на наказанията на Бриаторе и Пат Саймъндс.

Още тогава казах, че дори убийците не получават доживотни присъди в днешно време, и съдът изглежда е съгласен“ – коментира Еклестън пред британския „Експрес“. „Той е добре дошъл да се завърне в падока. Той е голяма личност за Формула 1, но не съм сигурен дали иска да направи точно това в момента… Според мен ще се опита да остави това зад себе си. Това е добре за него, но не е добре за ФИА, ако някой прочете отсъждането.“

Пред „Сън“ британецът коментира за Бриаторе: „Той е много щастлив, че спечели, разбира се. Но не мисля, че иска да се върне. Трудно е за някой, който е бил изгонен, защото е направил нещо нередно, да се върне.“

В същото време обаче от ФИА, начело на която вече е Жан Тод, уточниха, че Бриаторе все още не е свободен да се завърне в моторния спорт. Що се отнася до самия Бриаторе, предполага се, че той ще се захване отново с работа с пилоти, като ще отделя и повече време на лондонския футболен клуб „Куинс Парк Рейнджърс„, на когото е съсобственик заедно с Еклестън.