Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Мозли трябва да си подаде оставката

Еклестън: Мозли трябва да си подаде оставката

36
0

Шефът на Формула 1 Бърни Еклестън твърди, че президентът на Международната автомобилна федерация Макс Мозли трябва да напусне поста си.

Първоначално покрай скандала за личния му живот Еклестън подкрепяше Мозли, с когото са приятели от близо 40 години.

„Той трябва да се откаже от отговорността в институцията, която представлява” – каза Еклестън пред „Дейли Телеграф”.

„Всички, с които разговарям и имат някаква позиция във Формула 1, смятат, че той трябва да се откаже. Жалко е, че той не е направил това решение.”

Мозли бе обвинен за участие в оргия с нацистки елементи и участие на пет проститутки от вестник „News of the World”, но самият той отрече за нацистките елементи и поведе контрадело срещу вестника за навлизане в личния му живот. 68-годишният британец се надява, че на срещата във вторник ще му бъде гласувано доверие, с което да може да довърши своя мандат до октомври 2009 година.

Еклестън обаче каза, че според него Мозли не може повече да представлява моторния спорт. Според шефа на ФОМ би било по-добре, ако Мозли сам се откаже от позицията си, вместо да чака да бъде изгонен.

„Общото чувство е, че хората вече не биха могли да говорят спокойно с него по същия начин.”

„Говорих с Макс за това и го посъветвах да си подаде оставката по време на генералната асамблея на ФИА през ноември.И бих се радвал да го подкрепя, за да може да го постигне.”

„Последното нещо, което хората, свързани с този спорт, искат да видят, е как Мозли в позиция, в която е изгонен от поста си на президент на ФИА.”

„Не искам да виждам това. Приятел съм с Макс от 40 години. Не искам да го видя да свършва така след всичко, което е направил за спорта.”