Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: правителството трябва да помогне на Силвърстоун

Еклестън: правителството трябва да помогне на Силвърстоун

37
0

Бърни Еклестън счита, че британското правителство трябва да окаже финансова помощ на Силвърстоун, за да може Гран при на Великобритания да остане в календара и след 2009 г.###Бърни Еклестън счита, че британското правителство трябва да окаже финансова помощ на Силвърстоун, за да може Гран при на Великобритания да остане в календара и след 2009 г.
Настоящият контракт на трасето изтича след 3 години. Еклестън, ще го продължи само при положение, че пистата бъде модернизира и започне да отговаря на съвременните стандарти на Формула 1.
„Правителството може и трябва да направи нещо, за да помогне и Британският клуб на пилотите да е сигурен, че няма да загуби старта от F1. Предполага се, че ние сме дома на мотоспорта, а вече всички други страни по света успяха да построят писти и са горди, когато ги виждат по телевизията. Великобритания не е и това не е моя грешка”, коментира Еклестън. Той приключи коментара си по въпроса, заявявайки че ако сделката с Англия не бъде продължена, има много други страни, които биха проявили интерес.