Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън твърди, че Хонда е отказала помощта му

Еклестън твърди, че Хонда е отказала помощта му

61
0

Бърни Еклестън заяви, че е предложил на отбора на Хонда финансова подкрепа чрез изкупуване на дял, но тимът е отхвърлил предложението му.

Според изданието „News of the World”, Еклестън е призовал шефовете на тима Ник Фрай и Рос Браун да помогнат със собствени усилия, за да спасят Хонда, но те не са били съгласни.

Също така вестникът съобщи, че шефът на Ф1 е предложил сто милиона британски лири за дял от тима, като според плана Фрай и Браун запазват техните 17.5%.

Опитах се да помогна чрез изкупуване,
потвърди босът на Формула 1 пред вестника.

Те трябваше да се възползват от това, което им предложих. Това беше една много добра оферта за всеки заинтересован. Даваше им пълна протекция, но те искаха да действат самостоятелно. Сега всичко, което можем да направим, е да се надяваме и да се молим.

По-рано тази седмица Еклестън каза, че силно желае да види как Ричард Брансън и неговата компания Върджин Груп поемат Хонда. Въпреки че Брансън изясни, че Формула 1 трябва да бъде по-ефективна по отношение на разходите, преди неговата компания да се ангажира с навлизане в спорта, Еклестън вярва, че в момента Върджин е единствената алтернатива за завземането на ръководството или закриването на тима.

Не мисля, че някой знае какво точно ще се случи с Хонда,” допълни той.

Според спекулациите, една от причините, поради която Ф1 босът желае оцеляването на Хонда, е присъствието на Бруно Сена в тяхната втора кола до Дженсън Бътън.

Глупавото е, че Бруно иска да кара. Ще бъде чудесно за всички, ако имаме името Сена отново във Формула 1.

Ако бяхме загубили Макларън или Ферари, или пък някой като БМВ, хората щяха да се чудят какво става. Но не мисля, че случаят с Хонда е такъв. Те не направиха кой знае какво през миналата година, или се лъжа?”,
завърши Еклестън.