Начало Други Екстрьом спечели Състезанието на шампионите

Екстрьом спечели Състезанието на шампионите

58
0

Двукратният шампион в DTM – Матиас Екстрьом, спечели третата си победа в Състезанието на шампионите, след като днес успя да надвие 7-кратния световен шампион във Ф1 Михаел Шумахер на стадиона „Птиче гнездо“ в Бейджинг.

По пътя към поредния си триумф, Екстрьом победи останалите в групата си – трикратния WTCC шампион Анди Приол, 5-кратния шампион по мотоциклетизъм Мик Дуън и многократния победител в X-Games – Травис Пастрана. След това той успя да се справи с 8-кратния шампион в Льо Ман – Том Кристенсен по време на четвърт-финалите, след което победи и новия Ф1 шампион Дженсън Бътън в полуфиналите.

Шведският пилот спечели и изданията на Състезанието на шампионите от 2006-та и 2007-ма година, а ето че сега успя да завоюва и третата си победа.

„Невероятно е. Не успях да спечеля миналата година, затова да победя Михаел Шумахер на финала е изключително приятно.

Като цяло беше страхотно състезание, както винаги. Има точната комбинация от сериозност зад волана и релаксираща атмосфера, в която се срещаш с много приятни момчета“, заяви Екстрьом след новата си победа.

Сега Екстрьом е един от малкото пилоти с 3 победи в Състезанието на шампионите, но рекордът все още се държи от бившия пилот и световен рали шампион Дидие Ориол, който има 4 победи в това състезание – през 1993-та, 1994-та, 1996-та и 1999-та.