Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун готов да бъде посредник между Ред Бул и Рено

Екълстоун готов да бъде посредник между Ред Бул и Рено

59
0

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун заяви, че е бил готов да играе ролята на посредник между Ред Бул и Рено, за да се стигне до успешна сделка между двете страни за доставка на двигатели за 2016 г.

Отношенията между Биковете и френската компания се обтегнаха много след втория пореден сезон, в който Рено не успя да направи конкурентна задвижваща система. Затова след серия от критики от страна на екипа от Милтън Кийнс договорът между тях беше предсрочно прекратен.

След това обаче Ред Бул получи отказ от Ферари и Мерцедес за мотори и се озова в ситуация да няма агрегати за 2016 г.

Затова се стигна до ситуацията Дитрих Матешиц да започне преговори за подновяване на отношенията с Рено, като за момента изглежда, че двете страни са много близко до споразумение, което включва използване на небрандирани мотори на Рено.

Наскоро спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер дори заяви, че има подписано споразумение с доставчик, без да уточнява кой е той, и се надява скоро то да бъде официално обявено.

В тази връзка Екълстоун бил готов на всичко, за да се осъществи сделката. За да се избегне директната връзка между двете компании, той дори можел да приеме ролята на посредник, като купува моторите от Рено и ги продава на Ред Бул.

Сега британският милиардер заяви, че изглежда това вече няма да е нужно, тъй като двете страни са се разбрали сами и подобна помощ вече не е необходима.