Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун песимист за шансовете на Монца да остане

Екълстоун песимист за шансовете на Монца да остане

52
0

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун е песимистично настроен относно шансовете на пистата Монца да остане в календара и след 2016 г. Договорът на трасето изтича в края на следващия сезон и засега няма изгледи той да бъде подновен, въпреки продължаващите вече повече от 2 години преговори.

Според „Аутоспорт” проблемът идва от 10 милиона евро разлика в мненията. Екълстоун иска 25 млн. евро годишна такса за домакинство, докато от Монца предлагат 15 млн. Според Бърни организаторите на състезанието трябва да плащат същата цента, както останалите европейски състезания.

„Това (преговорите) продължава 2 години и половина и зависи от тях да се решат, заяви британският милиардер. – Ние имаме нещо, което продаваме и те трябва да решат дали искат да го купят. Цената, която изискваме е същата както при другите надпревари в Европа. За момента е вероятно сделка да няма, базирайки се на факта, че те не искат да платят. Те имаха много добър договор преди години и те биха искали да продължат така, но това може би не допада на някои хора.”