Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун ще реши кой ще доставя гуми през 2017 г.

Екълстоун ще реши кой ще доставя гуми през 2017 г.

19
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун, снимка Mirko Stange

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун ще реши коя компания ще остане в спорта и ще доставя гуми през 2017 г. – Пирели или Мишлен. Двете подадоха заявки за участие през 2017 г., като обаче по всяка вероятност само една от тях ще получи правото да снабдява с гуми отборите за периода 2017-2019 г. За 2016 г. това ще върши отново Пирели, като италианците имат договор за още една година.

Двете фирми имаха възможност до 17 юли да убедят Екълстоун коя заслужава повече правото да доставя гуми, като основния аспект, който се разглежда е, доколко предложенията на Пирели и Мишлен пасват на техническите изисквания и мерките за сигурност във Ф1. Според информация от двата лагера те са прели изискванията на ФИА и сега чакат крайното решение на Екълстоун, да „претегли” търговските аспекти на всяка от офертите.

В следващите седмици британският милиардер ще проведе дискусии със спортните директори на Пирели и Мишлен – Пол Хембри и Паскал Куанон, преди да обяви победителя през септември.

„Имаме 100-годишна история в моторните спортове. И сме във Формула 1 през последните 5 години, заяви Пол Хембри пред „Аутоспорт”. – Това е база за утвърждаването ни от гледна точка на ФИА. Ние сме известен, доказан и висококачествен доставчик в световния моторспорт. По отношение на техническите аспекти, казахме, че ще отговорим на изискванията на Формула 1. Ако искат да бъдат направени промени в правилата, ние ще дадем максимум усилия, за да ги следваме. Очевидно нямаме идея какви предложения са направили от Мишлен и какви ще направят на Бърни, но в крайна сметка решението ще бъде от комерсиална гледна точка.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter