Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Топтимовете няма да управляват Ф1

Екълстоун: Топтимовете няма да управляват Ф1

116
0
2015,екълстоун,канада

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун отхвърли категорично слуховете и предположенията, че водещите 4 отбора във Формула 1 планират да поемат контрола над спорта.

Наскоро заместник-шефа на Форс Индия Боб Фърли и спортният директор на Заубер Мониша Калтенборн изразиха опасения, че тимовете на Мерцедес, Ферари, Макларън и Ред Бул се опитват да играят скрити зад сцената игри за завземане на властта в Гран при.

Срещата на босовете на 4-те тима в Монреал миналия уикенд допълнително подсили тези спекулации, особено като се има предвид, че членовете на Стратегическата група – Форс Индия и Уилямс не присъстваха.

„Такива срещи ставаха и в миналото и не е нищо ново, коментира Бърни пред „Аутоспорт”. – Но е ново за тях (останалите отбори), защото всички те са сравнително нови деца. Но за мен не е ново. Досега никой не  е заплашвал да прави нещо, но най-лошото нещо, което някой може да направи, е да заплашва мен.”

Екълстоун заяви още, че е скептично настроен към клиентските шасита и той най-вече поради факта, че тимовете нямат план и не знаят точно как ще става тяхното купуване и изработване.