Начало Автомобили Пет премиери на електрически Мерцедеси у нас през 2021

Пет премиери на електрически Мерцедеси у нас през 2021

През 2021 Силвър Стар ще представи пет модела от EQ гамата

2279
0
Ролф-Юрген Заерле
Ролф-Юрген Заерле

Пет премиери на електрически Mercedes-Benz автомобили се очакват на българския пазар през 2021 година. Генералният дистрибутор на марката у нас Силвър Стар въвежда EQ гамата при леките и лекотоварните автомобили, като първият представен модел у нас е просторната премиум лимузина EQV. Следват пионерът в електрическите SUV на марката EQC, компактният EQA, надеждният помощник в градската дистрибуция eSprinter и бъдещият флагман в луксозния сегмент EQS.

EQV – електрическият премиум автомобил с множество предназначения вече може да се види по улиците на София.

„Всеки, който избира EQ автомобил, прави правилната стъпка напред към въглеродно неутралното утре, поставя основите на устойчивото развитие и дава пример на следващите поколения. Това е и наша мисия в Силвър Стар – да осигуряваме достъп до технологиите от бъдещето и да популяризираме продукти от най-висок клас, в които е вложена цялата инженерна мощ на Mercedes-Benz”,

споделя Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на компанията.

Генералният дистрибутор на марката отчете и позитивни резултати за отминалата 2020-та година. На фона на общ спад от -16% в премиум сегмента при леките автомобили според официалните данни на Пътна полиция, Mercedes-Benz бележи ръст в продажбите от 2% и ръст на пазарния дял с 6%. Най-търсени остават високопроходимите модели, като 23% от всички покупки са на GLE, a 15% се дължат на GLS. Дилърът отчита и ръст от 25% при продажбите на употребявани автомобили в сравнение с предходната 2019. Средната възраст на закупените превозни средства е 3 години, а като най-популярен модел се откроява E-класата.