Начало Автомобилни новини Електрическото бъдеще на Peugeot на 2019 Milan Design Week

Електрическото бъдеще на Peugeot на 2019 Milan Design Week

178
0
Peugeot
снимка: Peugeot

Посетителите на 2019 Milan Design Week (8-14 април) ще могат да разгледат допълнителна атракция – щанд на Peugeot, на който марката открехва вратата към електрическото си бъдеще. Забележителна петметрова скулптура на електрифициран лъв ще се откроява сред колекция от 40 еднометрови статуи. Тя е дело на Peugeot Design Lab и е в чест на 160-ата годишнина от раждането емблемата на Пежо, която бе отбелязана през 2018 г.

В експозицията на Peugeot в Милано ще е и e-Legend Concept. Показана за първи път на парижкото автомобилно изложение през миналата година, концепцията е първи поглед към амбициите на френския бранд за бъдещето. Дизайнът е вдъхновен от Peugeot 504 coupe – елегантен стил със спортни нотки. Задвижването е 100% електрическо с 340 kW мощност. Ускорението до 100 км/ч е за 4 секунди, а максималната скорост достига почти 220 км/ч.

Моделът е със забележителния Peugeot iCockpit, предоставящ изключително изживяване и технологии както за шофьора, така и за пътниците. Колата разполага с гласово активиран личен асистент и премиум аудио система.

Редом с e-Legend Concept Peugeot ще покаже още 208 и e-208 – първият модел на бранда от новото поколение изцяло електрически превозни средства.

Марката ще демонстрира в Милано и последните си електрически колела. Гамата включва сгъващото се eF01, LU01 с ретро излъчване и eLC01 ‘e-Legend’.