Начало Рали Елфин Еванс пропуска рали Финландия заради контузия

Елфин Еванс пропуска рали Финландия заради контузия

302
0
Елфин Еванс
Елфин Еванс; снимка: М-Спорт

Елфин Еванс ще пропусне рали Финландия заради контузия от скорошното му участие в рали Естония. Вместо него за М-Спорт в този кръг от световния шампионат (WRC) ще кара Гас Грийнсмит. Младият британец и навигаторът му Елиът Едмъндсън дебютираха зад волана на WRC автомобил по-рано тази година в Португалия. Той ще направи еднодневен тест преди Финландия, който ще се състои утре.

„Съсипан съм, че ще пропусна това рали”, заяви Еванс, който е четвърти в генералното класиране за сезон 2019

Едно от приземяванията в Естония обаче бе доста тежко. Лекарите ме посъветваха да се съсредоточа върху пълно възстановяване. Трудно ми е да приема станалото, но трябва да се доверя на експертите. Отборът страшно много ме подкрепи. Сега ще се фокусирам върху това да се завърна зад волана колкото се може по-бързо.”

Шефът на тима на М-Спорт Ричард Милнър сподели, че съжалява за екипажа, но е необходимо да се съобразят с лекарския съвет.

„Такава препоръка не е нещо, което можеш да пренебрегнеш. Финландия е много натоварващо от чисто физическа гледна точка рали. Наша основна грижа е Елфин да е в добра форма. Изцяло го подкрепяме”, добави Милнър.

„След забележителния им дебют по-рано през годината пък, сметнахме, че е логично да предложим мястото на Гас и Елиът. Знам, че ще се възползват максимално от дадения им шанс. Ще се подготвят максимално добре за предстоящите предизвикателства.”

Малкълм Уилсън също изрично подчерта, че здравето на състезателите е на първо място.

„Вече казах на Елфин, че колата ще го чака, когато е готов да се върне. Но трябва да е напълно възстановен преди отново да седне зад волана. Гас ще го замести и съм заинтригуван да видя как ще се справи”, каза още Уилсън.