Начало Рали Милнър убеден, че М-Спорт можеше да е на подиума в Португалия

Милнър убеден, че М-Спорт можеше да е на подиума в Португалия

137
0
Елфин Еванс, рали Португалия 2019
Елфин Еванс; снимка: М-Спорт

Шефът на М-Спорт Ричард Милнър бе убеден след рали Португалия, че екипажите му са били достатъчно бързи, за да се класира някой от тях на подиума. Теему Сунинен и Елфин Еванс завършиха точно извън топ 3 – четвърти и пети. Гас Грийнсмит пък приключи ралито броени метри преди финала, но представянето му до този момент бе обещаващо.

Сунинен направи впечатляващо каране в началото на надпреварата и дори взе победа в петата отсечка

Технически проблем още в следващата състезателна дистанция обаче спря устрема му. Финландският пилот загуби повече от минута, но все пак успя да навакса доста до финала на ралито.

„Мога да съм сравнително доволен от този резултат. Щяхме да сме в чудесна позиция по трасето, ако не беше проблемът в петък. Но поне взехме точки, което е чудесно”, каза Сунинен.

Еванс също загуби време заради проблем с колата му още пред първия ден на ралито

След това внимаваше до края и се опази от повече неприятности.

„Стартът ни беше доста добър. Не перфектен, но темпото бе налице. Съжалявам, че загубихме толкова време в началото, но такива неща се случват… След това не можехме да направим кой знае какво. Петото място е доста по-добро класиране, отколкото можехме да се надяваме в петък вечер”, коментира Еванс.

Гас Грийнсмит дебютира в Португалия зад волана на Форд Фиеста WRC

Британският пилот записа поредица добри времена. В последната отсечка обаче се приземи лошо на прочутия скок Фафе и препречи трасето. Това помрачи хубавото усещане от предходните дни, но Грийнсмит поне можеше да отчете доста натрупан опит.

„Ралито бе чудесно за нас. Някак всичко се напасна много добре и скоростта бе налице. Борехме се с Елфин и Теему, а не го очаквах при първото си сядане във WRC кола! Жалко, че се получи така на скока… Надпреварата приключи за нас на 200 метра от финала, което е малко разочароващо. Но като цяло беше позитивно изживяване”, каза Грийнсмит.

Шефът на М-Спорт Ричард Милнър обобщи, че крайният резултат на екипа му бе положителен въпреки някои пропуски

„Определено имахме достатъчно добро темпо, за да сме на подиума. Елфин и Теему вървяха наистина добре – и двамата се бореха за топ позиции. След проблемите им нямаше какво толкова да сторят. Те обаче запазиха самообладание и взеха прилични точки”, коментира Милнър.

„Трябва да отбележим и забележителното представяне на Гас при дебюта му с WRC автомобил. Според мен той изненада мнозина със скоростта си, както и с подхода си към цялата надпревара. Нещата не приключиха както искаше, но все пак огромна усмивка озаряваше лицето му през по-голяма част от уикенда. А дали ще го видим пак във WRC кола този сезон… Ще видим.”