Начало Автомобили Enco 550GT

Enco 550GT

48
0

От 2000 година насам базираната в Хаймниц компания ENCO предоставя страхотни модификации за клиентите, които са склонни да доплатят, за да бъдат по-различни. Най-новото произведение на тунинг майсторите е ENCO 550 GT Biturbo и е базирано на фейслифта на Porsche Cayenne.

Дизайнерите определено да се постарали върху екстериора, като там е комбинирано истинско майсторство в перфектни технологии. Да не говорим за новата динамика… Около новата спортна спирачна система може да се забележат умопомрачителни черни лакирани XXL джанти, които няма как да не се набият на очи. Изобщо – страхотен екстериор.

Определено момчетата от ENCO са свършили отлична работа по дизайна на екстериора – съответно има нова предна престилка с по-големи въздухозаборници. Ултралекият преден капак е допълнително подсилен от въглерода, има два големи отвора, чиято задача е да захранват двигателя с повечко свеж въздух. За агресивния и мускулест външен вид на модела спомага и доста нарасналата му ширина. Със страничните спойлери широчината става точно 1999мм. Задният спойлер с интегриран дифузьор пък е изцяло в унисон с общия външен вид. В него са вградени и четири големи ауспуха, от които излиза… музика.

Специалистите, които са се занимавали със системата за отработени газове, обаче искат да се похвалят не само със звука, ами и с нарасналата ефективност. Интегрирани са спортни заглушители, спортни катализатори, а заедно с промените и по двигателя мощността е скочила на 550 к.с., които се достигат при 6100 об/мин. Нещо повече – въртящият момент е вече 730 Нм, които са на разположение между 2300 и 4600 об/мин. Ускорението до 100 км/ч пък отнема само 4.9 секунди. Да не говорим,че максималната скорост възлиза на 282 км/ч.

Само дето цената никак не е малка – към 170 000 евро.