Начало Други Енцо Фитипалди ще се състезава във Формула 3

Енцо Фитипалди ще се състезава във Формула 3

301
0
Енцо Фитипалди
Енцо Фитипалди, снимка: Ферари

Енцо Фитипалди ще се състезава във Формула 3 тази година. 18-годишният внук на легендата Емерсон Фитипалди ще кара за екипа на HWA Racelab. Енцо е част от академията за млади пилоти на Ферари от 2017 г.

Младият пилот се състезава в италианската Формула 4 през 2018 г. и спечели титлата. А през миналата година кара в европейската Формула Regional за екипа на Према и завърши на 2-о място с 2 победи.

Освен това Енцо още 11 пъти завърши на подиума от общо 24 състезания. Така той доказа, че е готов да се изкачи с една категория в моторния спорт.

Всъщност бразилецът вече се състезава в надпревара от Формула 3. Това се случи в края на миналата година, когато той взе участие в Гран при на Макао. Той се представи добре в считаното за най-трудно състезание в категорията.

За екипа на HWA ще се състезава и друго известно име – Джак Дуън. Той е син на 5-кратния шампион в кралския клас на световния шампионат по мотоциклетизъм Майкъл Дуън.

„След обещаващ първи сезон през 2019 г., сега искаме да използваме натрупания опит и да се подобрим, каза шефът на HWA Улрих Фриц. – Трябва постоянно да имаме един пилот, който да се бори за местата на подиума. И съм много доволен, че успяхме да си осигурим услугите на Джак и Енцо.“