Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ериксон без сериозни контузии след инцидент с колело

Ериксон без сериозни контузии след инцидент с колело

41
0

Маркус Ериксон се отървал без сериозни контузии след страховит инцидент с колело по време на тренировка в Тайланд миналия уикенд. Шведът използвал паузата между състезанията в Сингапур и Малайзия, за да наблегне върху физическата си подготовка с велосипед.

Движейки се с около 45 км/ч, пилотът на Заубер ударил излязла на пътя кокошка. В резултат на сблъсъка Ериксон се озовал на земята с порязвания и натъртвания по ръцете и рамената, но без счупвания. така той няма да има проблем да кара в Малайзия. Самото колело било сериозно повредено.

„Минавах през завой и на пътя излезе голямо пиле, която аз ударих, обясни Маркус. – Паднах директно на асфалта. Едно от колелата на велосипеда бе счупено, като ударът беше доста силен. Имах късмет, че не си счупих нищо. А кокошката продължи да си ходи. Не знам с какво ги хранят в Тайланд, но трябва да е нещо силно.

Мястото, на което бяхме отседнали, бе спортен хотел. Следователно имаха клинка там и бяха в състояние да се погрижат за раните ми и да ги пречистят. Голям съм късметлия, тъй като при таз скорост лесно можеш да си счупиш ключицата или нещо такова.”